Companii

P&G şi Unilever, businessuri de 2 mld. lei anual, şi-au schimbat şeful în ultima lună

Elena Kudryashova, noul CEO al Procter & Gamble

Elena Kudryashova, noul CEO al Procter & Gamble

Autor: Cristina Rosca

27.07.2016, 00:07 1627

Procter & Gamble şi Unilever, cei mai mari doi jucători de pe piaţa de bunuri de larg consum nealimentare cu afaceri anuale cumulate de 2 mld. lei pe an, şi-au schimbat CEO-ul în ultima lună. Cea mai recentă schimbare este cea a şefului Procter & Gamble, cel mai mare jucător de pe piaţa bunurilor de larg consum nealimentare. Compania, cu afaceri anuale de peste 1,3 mld. lei, a adus luna aceas­ta la conducere un nou ex­pat, pe Elena Kudryashova, ea înlocuindu-l pe Hans Dewaele după un mandat de patru ani.

Ea lucrează de circa două decenii în domeniul bu­nu­rilor de larg consum din Euro­pa, SUA, Orientul Apro­piat şi Africa, potrivit pro­filului său de pe reţeaua de socializare de business Linkedin. În ultimul deceniu a lucrat pentru P & G ca director de marketing pentru Orientul Mijlociu şi Africa, apoi pentru Rusia, Ucraina şi Belarus. Ultima poziţie deţi­nută înainte de a veni în Ro­mâ­nia a fost aceea de coun­try mana­ger pentru Israel, Cipru şi Malta, conform aceleiaşi surse. Ea îl înlocuieşte pe Hans Dewaele, un alt expat. De altfel, încă de la început busi­nessul P&  în România a fost condus doar de expaţi.

La polul opus, Unilever a adus în iulie un român să conducă afacerile din România şi de pe alte pieţe din regiune, Florin Trandafirescu fiind al doilea executiv local care ocupă această poziţie, după Alexandra Gătej.

Ea a plecat de la conducerea businessului la începutul crizei, ulterior afacerile fiind conduse de expaţi.

De la începutul acestui an şi-au schimbat şeful zece dintre cele mai mari companii din România, printre care Orange, Enel sau Automobile Dacia. Companiile analizate de ZF, ce provin din domenii precum bunuri de larg consum, bricolaj, energie sau auto, au afaceri cumulate de peste 40 mld. lei şi peste 30.000 de salariaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO