Companii

Panourile termoizolante urca afacerile Arcelor Mittal Construction la 24 de milioane de euro

15.02.2009, 15:53 129

Arcelor Mittal Construction (AMC) Romania, divizia producatoare de materiale de constructii metalice a grupului indian Arcelor Mittal, a inregistrat anul trecut o crestere de 14% a cifrei de afaceri, la 24 de mil. euro.

Cifra de afaceri inregistrata de AMC se afla insa cu aproape 30% sub nivelul bugetat pentru anul 2008, la inceputul anului trecut compania propunandu-si sa atinga vanzari de circa 33 mil. euro. "In 2008, cifra de afaceri inregistrata de Arcelor Mittal Construction Romania a fost de aproximativ 24 mil. euro, fata de
21 mil. euro, cat am inregistrat in 2007. Cea mai mare pondere in cifra de afaceri a detinut-o divizia Arclad, vanzarile de panouri termoizolante urcand cu 20% fata de 2007, la 11 milioane de euro", a declarat Marian Pirvu, directorul general al AMC Romania.
AMC este prezent in Romania prin trei divizii, Arclad (producator de panouri termoizolante si tabla cutata), Arval (solutii pentru constructii) si Armat (producator de tigla metalica si jgheaburi). Pentru anul acesta AMC isi propune o consolidare a businessului, in conditiile in care investitiile realizate pana in prezent ii permit companiei sa asigure necesarul de materiale din productia proprie, renuntand astfel la importuri. "Pentru 2009 ne dorim o consolidare a businessului pe coordonatele dezvoltate pana in prezent. Anul trecut am finalizat programul de investitii in extinderea capacitatilor de productie, care s-a ridicat pana la 14 mil. euro, ceea ce ne permite in prezent sa onoram toate comenzile fara a mai fi necesare importuri. In ceea ce priveste cifra de afaceri pentru acest an, este greu de estimat in acest moment pentru ca lucrurile se schimba de la o luna la alta", a adaugat Pirvu.
La nivelul pietei de profil, pentru acest an este asteptata o contractie, pe fondul crizei financiare, care a ingreunat accesul la finantare, cel mai rau scenariu ducand la o scadere cu pana la 10%, la 270 mil. euro. Pe piata materialelor de constructii metalice mai activeaza companii ca Teraplast, Coilprofil, Ruukki, Isopan si Isobau.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO