Companii

Pariu pe agroturism: Un fost mecanic face 3 mil. euro cu un restaurant şi o fermă lângă Bucureşti

Antreprenorul are propria fermă pentru a aproviziona restaurantul cu lapte, carne, oua şi legume.

Antreprenorul are propria fermă pentru a aproviziona restaurantul cu lapte, carne, oua şi legume.

Autor: Mirabela Tiron

04.12.2017, 00:06 2377

♦ În prezent, restaurantul atrage circa 200-250 de clienţi zilnic, iar vizitatorii merg şi la ferma antreprenorului.

Liviu Rozs, 56 de ani, de profesie mecanic a­­gricol, a pus în anul 2000 bazele unei afaceri în a­groturism, investind în deschiderea unui res­ta­urant în zona Militari, Cocoşu’ Roşu, cu o ca­pacitate de doar câteva locuri la acea vreme.

„Am deschis un restaurant cu câteva locuri şi şapte angajaţi. Nu ştiam dacă am făcut bine dar produsele pe care le pregăteam, naturale şi de producţie ro­mâ­nească, au început să atragă din ce în ce mai mulţi clienţi. După pri­mul an aveam deja 80 de an­gajaţi iar până în 2008 ajunsesem la 200 de angajaţi. Atunci ne-am gândit cum ar fi să avem propria noastra fermă, cu vaci, porci, găini şi solarii pentru a aproviziona res­taurantul nostru cu lapte, carne, ouă şi legume proas­pete, din simplul motiv de a-l perso­naliza“, povesteşte Liviu Rozs. În pre­zent, restaurantul, unde se or­ga­nizează şi evenimente private, atrage circa 200-250 de clienţi zilnic, potrivit lui, vizitatori ajungând şi la ferma antreprenorului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO