Companii

Pariul low-costului pe România, tot mai vizibil: Aeroportul Henri Coandă a ajuns la 11 milioane de pasageri. Unu din zece a călătorit spre Iaşi, Timişoara sau Cluj. Tel Aviv a intrat în top cinci destinaţii

Autor: Mădălina Dediu Panaete

02.02.2017, 18:15 707

Destinaţiile externe preferate de pasagerii care călătoresc de pe cel mai mare aeroport din ţară au rămas anul trecut Londra şi Roma, dar din top cinci au ieşit Amsterdam şi Istanbul.

Aeroportul Internaţional Henri Coandă (Otopeni), principala poartă aeriană de intrare în ţară, a ajuns anul trecut la un tra­fic de aproape 11 milioane de pasageri, în creştere cu 18% faţă de anul pre­­cedent, atingând astfel un nou nivel record.

Aeroportul a continuat astfel şirul creş­terilor începute încă din 2009. Un moment im­­portant a fost însă trecerea companiilor low-cost de pe aeroportul Băneasa pe cel din Otopeni, astfel că diferenţa de 2 milioane de pasageri înregistrată în 2012 faţă de 2011 vine şi cu „ajutorul“ acestei schimbări.

Anul trecut,  cei mai mulţi pasageri care au tranzitat aeroportul Otopeni au călătorit pe ruta Bucureşti - Londra sau invers, capitala Marii Britanii rămânând şi în acest an pe primul loc în topul destinaţiilor de pe cel mai mare aeroport din România. Către aero­por­turile londoneze zboară avioane ale unor companii precum Ryanair, Tarom, Wizz Air sau British Airways.

Poziţia a doua este ocupată în acest an de Roma, care a luat locul Parisului. Capitala Franţei coboară pe locul patru în clasament, conform informaţiilor furnizate de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB). Atentatele care au afectat Turcia şi Franţa sunt vizibile şi în traficul de pasageri de pe aeroportul din Capitală. Dacă Parisul a coborât în clasament, Istanbulul, capitala turistică a Turciei, a ieşit anul trecut din top cinci. Din clasament a ieşit şi Amsterdam, locul acestuia fiind luat de Tel Aviv.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO