Companii

Patronatele: avem nevoie de un nou împrumut de la FMI

Autor: Adelina Mihai

07.09.2010, 15:20 16

Deşi discuţiile despre un nou împrumut de la FMI sunt prematurepână se vor afla rezultatele evaluării FMI din luna octombrie,România are nevoie de un nou acord cu FMI, susţine Dan MateiAgathon, purtătorul de cuvânt al Alianţei Confederaţiilor Patronaledin România (ACPR).

"Nu sunt un fan al FMI, pentru că nu pot să uit exemplulArgentinei (care a intrat în faliment naţional în 2001 şi areproşat reprezentanţilor FMI că prin măsurile de austeritateimpuse au acutizat criza- n.red.) sau al specialiştilor FMI care nuau putut preveni criza. Avem nevoie de un nou acord pentru că anulviitor vom avea o creştere economică modestă, iar din băncilecomerciale nu ne mai putem împrumuta, pentru că au deja o expuneremare. Noul împrumut este necesar pentru că anul viitor trebuie sătransferăm de la bugetul de stat la bugetul asigurărilor socialepentru pensii 3,8 miliarde de euro", a spus Agathon în cadrul uneiconferinţe de presă.

Ideea accesării unui nou împrumut de la FMI a fost lansatăiniţial săptămâna trecută de către preşedintele Traian Băsescu,după o întâlnire cu şeful Misiunii FMI în România, JeffreyFranks.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO