Berăria Capra Noastră, prima afacere de bere artizanală din Iaşi, deschisă la finalul lunii iunie, are o capacitate de producţie de 5.000 de litri pe lună şi este rezultatul unei investiţii de jumătate de million de euro. Antreprenorul Ionel Păsărică, cel care a pus pe picioare afacerea, spune că nu are experienţă pe piaţa berii, dar a vrut să investească într-o afacere care nu mai exista în Iaşi. „Eu am lucrat în străinătate mulţi ani şi am zis să mă întorc acasă. Am făcut o listă cu patru-cinci idei de afaceri şi a rămas berăria. Nu am avut experienţă în domeniu, am studiat vreo trei luni“, a spus Ionel Păsărică, fondatorul Capra Noastră şi acţionarul majoritar. El împarte acţionariatul cu trei cetăţeni belgieni, iar reţeta berii artizanale produse în fabrica ieşeană este realizată de un berar belgian. Investiţia iniţială în spaţiu şi echipamente a fost realizată din fonduri proprii, iar suprafaţa fabricii este de 500 de metri pătraţi.