Companii

Patru companii din grupul InterAgro, cu afaceri de 800 mil. euro, au ajuns în insolvenţă

Patru companii din grupul InterAgro, cu afaceri de 800...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

08.02.2016, 00:07 2447

Patru dintre companiile din grupul InterAgro, cu afaceri cumulate de peste 3,5 mld. lei (800 mil. euro), au intrat în incapacitate de plată în 2015 şi 2016, acestea numărându-se printre cele mai importante insolvenţe ale ultimelor luni.

Ioan Niculae, unul dintre cei mai bogaţi români, a pus pe picioare în anul 1994 grupul InterAgro, care a ajuns în timp unul dintre cei mai mari jucători din agricultura românească şi cel mai mare exportator cu acţionariat majo­ritar românesc din acest sector. Astăzi omul de afaceri este arestat în dosarul „Mită la PSD“, iar imperiul său se clatină.

Săptămâna trecută au intrat în incapacitate de plată InterAgro SA şi InterAgro SRL, perlele coroanei InterAgro. Cele două companii care au intrat în insolvenţă au avut în 2014 afaceri cumulate de 3,3 mld. lei.

Ele se alătură astfel listei insolvenţelor pe care mai sunt prezenţi şi producătorul de bioetanol Bio Fuel Energy şi compania cu activităţi în procesarea de carne Cicalex. Cele două din urmă au intrat în insolvenţă anul trecut şi au afaceri cumulate de peste 250 mil. lei în 2014.

Cea mai mare parte a afacerilor InterAgro este împărţită de operaţiunile din sectorul chimic şi cele din agricultură. Compania exploata peste 50.000 de hectare de teren arabil, conform ultimelor date. De asemenea, în ultimii ani omul de afaceri a pariat şi pe energie verde.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO