Companii

Patru noi maşini electrice înmatriculate în septembrie pe o piaţă încă la început

Patru noi maşini electrice înmatriculate în septembrie...

Autor: Bogdan Alecu

13.10.2015, 00:00 1349

Luna trecută pe piaţa locală s-au înmatriculat patru noi maşini electrice, dintre care un BMW i3, automobilul proiectat pentru marile metropole, dar şi trei noi Renault ZOE, potrivit datelor de la Poliţie. Înmatricularea acestora s-a realizat cu toate că programul destinat maşinilor electrice propus de Ministerul Mediului şi prin care acestea ar fi subvenţionate cu 4.500 de euro încă nu a demarat.

Renault a livrat deja pe piaţa locală şase modele ZOE, dintre care patru pentru o flotă a Orange, cea mai mare companie de telefonie mobilă de pe piaţa locală, dar şi alte două pentru o altă companie.

De asemenea, şi Volkswagen a demarat livrările de maşini electrice e-up! şi Golf Electric pe piaţa locală. În luna august au fost înmatriculate pe piaţa locală un automobil Tesla Model S, dar şi un Volkswagen e-up!, fiind a treia lună consecutivă când în România este înregistrată o limuzină electrică a constructorului american.

Vânzările de maşini electrice cresc de la lună la lună, însă volume constante înregistrează până în prezent doar automobilele Tesla, ale căror preţuri pornesc de la peste 70.000 de euro. Bogdan Alecu

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO