Companii

PDL-iştii spun nu la “autostrada suspendată” a lui Oprescu: E o decizie care îl costă pe fiecare bucureştean 800 de euro

PDL-iştii spun nu la “autostrada suspendată” a lui Oprescu: E o decizie care îl costă pe fiecare bucureştean 800 de euro

Foto: Silviu Matei

Autor: Andreea Neferu

26.02.2012, 16:12 1259

Preşedintele PDL Sector 5, deputatul Ştefan Pirpiliu, a criticat proiectul autostrăzii suspendate al primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, în contextul în care costurile acestui proiect au fost dublate, de la 800 de milioane de euro la 1,6 miliarde de euro.

"Eu cred că bucureştenii trebuie să înţeleagă magnitudinea unei asemenea decizii şi ce poate însemna ea pentru ei. E o decizie care îl costă pe fiecare bucureştean 800 de euro şi nu poate fi luată peste noapte doar pentru că Sorin Oprescu vrea să fie reales", a declarat Pirpiliu.

De altfel, autostrada suspendată a stârnit discuţii puternice în şedinţa de joi a Consiliul General al Municipiului Bucureşti, în contextul în care drumul ar urma să coste 1,6 miliarde de euro, dublu faţă de cât anunţase Oprescu în urmă cu un an, potrivit informaţiilor apărute în presă. Proiectul nu a fost votat.

Pirpiliu a spus că există o altă soluţie la autostrada suspendată, care ar costa mai puţin, circa 600 de milioane de euro. Este vorba de realizarea străpungerilor Bvd. Nicolae Grigorescu-Şoseaua Olteniţei, Alexandru Anghel - Şoseaua Alexandriei - Strada Braşov, dar şi a supralărgirii străzilor Turnu Măgurele, Luică şi Fabrica de Glucoză.

Pe de altă parte, autostrada suspendată ar urma să aibă 13,2 kilometri, unind Şoseaua Petricani, Şoseaua Pipera, Bulevardul Aerogării, DN 1 şi Calea Griviţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO