Companii

Pe ce judeţe se dă lupta între marii benzinari

Pe ce judeţe se dă lupta între marii benzinari

Autor: Roxana Petrescu

15.12.2013, 21:42 2202

Cea mai mare reţea de benzinării este controlată de Petrom şi este formată din 542 de staţii. Rompetrol este al doilea mare jucător din această piaţă, cu un total de 405 puncte de alimentare. Ruşii de la Lukoil deţin o reţea formată din 301 staţii, iar MOL România este prezent cu 143 de puncte de alimentare, potrivit datelor centralizate de ZF pe baza informaţiilor trimise de cele patru companii.

Petrom are cea mai puternică prezenţă în Capitală, cu 60 de puncte de alimentare, urmat de ruşii de la Lukoil, cu 30 de staţii, de grupul MOL, cu 21 de benzinării şi kazahii de la Rompetrol care au 10 benzinării.

Rompetrol s-a regrupat şi a decis să-şi construiască prezenţe puternice la mare, în Constanţa aproape de rafinăria Petromidia, şi la munte, în Prahova, acolo unde concurenţa din partea Petrom nu este la fel de puternică.

MOL România, care de la începutul anului a deschis 8 noi benzinării în urma unor investiţii de 6,6 mil. euro, s-a concentrat pe Cluj, Mureş, Timiş, Bihor sau Arad. Poziţionarea MOL la graniţa cu Ungaria este explicată şi prin apropierea de rafinăriile grupului, principala sursă de alimentare cu carburanţi a reţelei din România.

Ruşii de la Lukoil au decis să se confrunte direct cu Petrom pentru banii bucureştenilor, având a doua cea mai extinsă reţea de benzinării din Capitală.
 

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO