Companii

Pe şantierul mallului ParkLake din Titan apar primele macarale

Investiţia în mall este estimată la 180 mil. euro şi ar trebui finalizată în 2016. Foto: Cristi Moga

Investiţia în mall este estimată la 180 mil. euro şi ar trebui finalizată în 2016. Foto: Cristi Moga

Autor: Cristi Moga

20.11.2014, 00:07 2167

Compania portugheză Sonae Sierra şi irlandezii de la Caelum Development au selectat constructorul viitorului mall ParkLake Plaza din cartierul bucureştean Titan, iar în ultimele zile au fost montate mai multe macarale pe cel mai important şantier imobiliar din următorii doi ani.

Cei doi investitori au început să pregătească acest proiect din perioada 2007-2008, iar în prima parte a acestui an au realizat lucrările de excavaţii şi pereţii mulaţi - prima etapă din procesul de construire a mallului cu o suprafaţă închiriabilă de 70.000 de metri pătraţi. Investiţia totală este estimată la 180 de milioane de euro şi ar trebui finalizată în 2016.

„Am ales constructorul şi suntem în curs de finalizare a ultimelor anexe din contract. Numele acestuia nu îl vom dezvălui decât după ce se va usca cerneala pe contract“, au declarat pentru ZF reprezentanţii companiei Sonae Sierra.

Din toamna acestui an şi Carrefour este parte a acestui proiect, după ce francezii au cumpărat spaţiul de 12.000 de metri pătraţi al viitorului hipermarket din cadrul mallului.

Cele două grupuri care la nivel european au dezvoltat zeci de malluri fiecare speră că proiectul din vecină­tatea parcului Titan va ajunge la vânzări anuale de 200 mil. euro.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- numărul de macarale ce vor fi montate pe şantier; firmele care au construit prima etapă a proiectului

- evoluţia proiectului, probleme apărute pe parcurs

- trafic mediu estimat pentru proiect, vânzări anuale

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO