Companii

Pe un teren vândut de Gigi Becali pentru locuinţe va fi un spital

13.06.2010, 23:48 59

Operatorul suedez de servicii medicale private Medicover, unuldintre cei mai mari jucători de pe piaţa de profil, a cumpăratsăptămâna trecută un teren în zona Pipera de la fondul elen deinvestiţii Global Finance, urmând a construi un spital pe lotulunde trebuia construit iniţial un ansamblu de locuinţe.

Acesta este al doilea proiect de spital care va fi realizatîntr-un proiect imobiliar care avea iniţial o altă destinaţie, dupăce proprietarii clinicilor Sanador au închiriat în luna martie aacestui an o clădire din zona Piaţa Victoriei care ar fi trebuitfolosită drept spaţiu de birouri.

"Tranzacţia a fost semnată săptămâna trecută", au declaratpentru ZF surse din piaţa imobiliară, valoarea afacerii fiind depeste cinci milioane de euro, potrivit estimărilor ZF.Reprezentanţii Medicover nu au dorit să comenteze informaţia pânăla închiderea ediţiei, menţionând că vor pregăti pentru astăzi uncomunicat de presă pe această temă, în timp ce reprezentanţiiGlobal Finance nu au putut fi contactaţi.

Administratorii Medicover au anunţat un buget de investiţii de40 mil. euro, iar în Pipera ar putea construi un spital cu 88 depaturi. Pentru această investiţie Medicover negocia obţinerea uneifinanţări de 16 mil. euro de la IFC, divizia de investiţii privatea Băncii Mondiale.

Global Finance intenţiona iniţial să construiască un proiect cu381 de apartamente pe terenul din Pipera cumpărat de la GigiBecali, dar a oprit anul trecut construcţia, returnând avansurileîncasate de la cumpărătorii a 50 de apartamente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO