Companii

PeliFilip: Nu se schimbă nimic la anul pentru tranzacţiile imobiliare

PeliFilip: Nu se schimbă nimic la anul pentru tranzacţiile imobiliare

Francisc Peli

Autor: Mediafax

28.11.2011, 00:00 332

România poate înregistra doar 5-6 tranzacţii cu proprietăţi imobiliare pe an în perioada de criză, fiecare de 15-40 milioane de euro, iar pentru anul viitor nu există semnale că situaţia va sta mai bine din acest punct de vedere, apreciază Francisc Peli, partener al casei de avocatură PeliFilip.

"Din punctul de vedere al achiziţiilor de proiecte imobiliare finalizate, cred că nu se schimbă nimic anul viitor pentru că nu există niciun motiv să fie diferit faţă de anul acesta. În această perioadă, vom avea doar 5-6 tranzacţii pe an, iar proprietăţile vor fi tranzacţionate cu valori de 15-40 de milioane de euro fiecare", a declarat Peli, unul dintre fondatorii casei de avocatură PeliFilip. România a atras în acest an investiţii totalizând circa 300 de milioane de euro, faţă de 335 milioane de euro în 2010. Peli a arătat că în acest an, comparativ cu 2010, dezvoltatorii imobiliari au fost mai activi, iar investitorii în active finalizate au fost destul de reţinuţi.

"Dezvoltatorii au plecat la drum, a fost un an în care o serie întreagă de dezvoltatori noi şi vechi au decis că timpul expectativei a trecut şi şi-au mobilizat experienţa în proiecte de birouri în Bucureşti şi comerciale în ţară, dar şi în Capitală. O serie de oraşe aveau anunţate scheme de retail înainte de criză, iar acum s-a reluat cursa pe acest segment", a spus Peli.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO