AUTO

Persoanele fizice au redevenit motorul de creştere al pieţei auto: în ultimele patru luni au reprezentat cel puţin 40% din vânzările de maşini noi

21 sep 2017 Autor: Bogdan Alecu

Vânzările de autoturisme către persoanele fizice au crescut de două ori şi jumătate mai rapid decât piaţa auto totală în primele opt luni ale anului faţă de aceeaşi perioadă din 2016.

Vânzările către persoane fizice au redevenit un motor de creştere pentru vânzările de maşini noi, la şapte luni de la eliminarea timbrului de mediu, astfel încât aproape una din două maşini vândute este cumpărată de un client indivi­dual, nu de o firmă. Per total, vânzările de autoturis­me realizate în primele opt luni din 2017 au fost, ca şi în anii precedenţi, susţinute de achi­ziţiile realizate de către persoanele juri­dice, ponderea acestora din total fiind de 64%, faţă de 36% cât au reprezentat clienţii individuali.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.09.2017

 
Cuvinte cheie:
crestere
, vanzari
, masini
, persoane fizice
, motor
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide