Companii

Peste 20 de nave de croazieră şi-au anunţat sosirea în Portul Constanţa în acest sezon

Peste 20 de nave de croazieră şi-au anunţat sosirea...

Autor: Cătălin Legănel

05.02.2016, 00:01 946

Astfel, până la această dată, 22 nave de croazieră şi-au anunţat escale în Portul Constanţa, prima, MSC Opera, fiind programată pe 28 martie. Din totalul celor 22 de nave, şapte sunt fluviale.

"În contextul actual, sezonul 2016 va fi unul atipic din punctul de vedere al sosirilor în Marea Neagră, dar CN Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa îşi continuă eforturile pentru atragerea companiilor de croazieră şi a turiştilor în Portul Constanţa", precizează reprezentanţii CNAPM SA Constanţa.

Ei spun că se menţine însă trendul sosirii în regiunea Mării Negre a navelor de capacităţi mari, cele mai multe fiind din generaţia nouă, cu servicii de calitate şi multiple facilităţi la dispoziţia turiştilor.

Compania MSC va avea şase escale în acest sezon de croaziere, cu navele MSC Opera şi MSC Lirica. Se remarcă revenirea companiei Costa Crociere în Marea Neagră şi în Portul Constanţa, cu nava Costa Neoromantica.

De asemenea, o prezenţă deosebită în acest an va fi velierul Royal Clipper, una dintre cele mai luxoase nave de croazieră din lume.

Royal Clipper a fost lansată la apă în anul 2000, în prezenţa reginei Silvia a Suediei, designul navei fiind inspirat de Preussen, o navă de luptă germană. Nava, supranumită „Steaua Mărilor“, şi-a avizat două sosiri în Portul Constanţa, în mai şi iunie. Aceasta are o capacitate de 227 pasageri, un echipaj format din 106 persoane, fiind utilată cu 114 cabine de lux.

În 2015, la terminalul specializat al Portului Constanţa, au sosit 36 nave de croazieră cu 35.000 turişti la bord. "Cu aceste rezultate, se reconfirmă poziţia de top în Marea Neagră a Portului Constanţa, având cele mai multe nave de croazieră şi cei mai mulţi pasageri din regiune”, au mai declarat reprezentanţii companiei.

Potrivit acestora, "datorită eforturilor CN APM SA Constanţa, între 22 şi 25 iunie se va desfăşura în Marea Neagră, la Odessa în Ucraina, Adunarea Generală a MedCruise, prilej cu care se vor aborda teme specifice acestei zone".

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO