Companii

Peste 50.000 de români sunt aşteptaţi de 1 Mai pe staţiunile de pe litoral

Peste 50.000 de români sunt aşteptaţi de 1 Mai pe...

Autor: Liviu Iancu

22.04.2014, 09:44 341

"Deja, 80% din locurile de cazare din staţiunea Mamaia au fost contractate pentru minivacanţa de 1 Mai. Litoralul este gata pentru a primi turişti şi toate hotelurile, cu excepţia celor care sunt în construcţie, vor fi deschise pe data de 1 Mai", a declarat agenţiei MEDIAFAX Mirela Matichescu, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT).

Nicolae Bucovală, preşedintele patronatului Mamaia, afirmă că până la sfârşitul lunii, toate cele 25.000 de locuri de cazare disponibile în Mamaia vor fi ocupate.

Reprezentanţii patronatelor şi ai autorităţilor estimează, după evoluţia rezervărilor, că vor ajunge la mare de 1 Mai peste 50.000 de turişti, dintre care cei mai mulţi vor veni în Mamaia, Vama Veche şi Costineşti.

Matichescu crede că numărul mare de turişti este influenţat şi de decizia Guvernului de a acorda zi liberă pentru bugetari joi, 2 mai, astfel încât, cumulate cu weekend-ul, aceştia să aibă patru zile libere.

"Pe litoral sunt aproape 140.000 de locuri de cazare şi toate unităţile vor fi deschise la 1 Mai, aşa cum sunt obligate prin lege. Se vor deschide şi hoteluri noi şi se reabilitează, extind şi modernizează unele vechi. În acest moment, proiectele hoteliere la care se lucrează în Mamaia depăşesc 70 de milioane de euro", a spus Bucovală.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO