Companii

Peste 500 de sucursale bancare si-au renegociat chirii mai mici

15.10.2009, 23:18 63

Bancherii au renegociat de la inceputul anului chiriile pentrucel putin 500 din cele 6.500 de sucursale bancare de pe piatalocala, potrivit reprezentantilor firmei de consultanta imobiliaraCushman & Wakefield, care a primit mandat sa negocieze pentruBCR, UniCredit Tiriac, Alpha Bank, ING, Carpatica si MillenniumBank.

"Am negociat din luna februarie a acestui an peste 500 decontracte de inchiriere pentru aceste banci si in iulie am ajuns lao rata de reducere a chiriilor de 27%. Acum procentul a inceput samai scada, deoarece incepusem cu renegocierea contractelor maiumflate, unde discount-ul era mai mare. Vom continua renegocierile,deoarece bancile din portofoliu au in jur de 1.000 de sucursale", adeclarat pentru ZF Razvan Gheorghe, directorul Cushman &Wakefield.

Circa 20% din aceste spatii se afla in Bucuresti, unde piataspatiilor comerciale stradale este controlata de un numar restransde investitori, printre care grupul NCH, condus de Andrei Siminel,Gabriel Popoviciu sau Alexis Bonte. "Am avut negocieri si cuproprietari cu portofolii mai mari, dar discutiile se poarta pentrufiecare spatiu in parte. Era aberant sa platesti 40 euro/mp inCalarasi, spre exemplu", spune seful Cushman.

La jumatatea acestui an pe piata locala functionau 6.500 deunitati bancare, in usoara scadere, in conditiile in care o seriede banci au inceput sa inchida din spatii.

Cine renegociaza

BCR

UniCredit Tiriac

Alpha Bank

ING

Carpatica

Millennium Bank

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO