Peste jumătate de milion de turişti vor participa anul acesta la festivalurile de muzică şi film din România

13 iul 2017 Autor: Simona Tatu

Turiştii, fie români, fie străini, vor cheltui pe cazare, mâncare şi transport local 150-200 mil. euro, potrivit estimărilor ZF.

În acest an, cele mai cunoscute festivaluri de muzică şi film din România vor atrage peste un milion de participanţi, jumătate dintre aceştia fiind turişti români şi străini, spun jucătorii din HoReCa. Aceste tipuri de evenimente reprezintă un mod de promovare turistică, iar pentru multe oraşe din lume este principalul punct de atracţie. Spre exemplu, Belgia este cunoscută pentru festivalul Tomorrow­land, iar Carnavalul de la Rio de Janeriro a devenit un simbol al Braziliei.

Festivalul de film de la Cluj, festivalul de teatru de la Sibiu, festivalul George Enescu, Untold, Electric Castle, Summer Well şi, începând cu acest an, Neversea şi TimeShift sunt printre cele mai cunoscute astfel de evenimente care se organizează în România.

„Există oraşe din lume unde organizarea de evenimente de orice natură reprezintă practic cel mai important contribuitor al industriei turismului din destinaţia respectivă. În România festivalurile de muzică şi film au o anvergură internaţională şi aduc atât turişti străini, cât şi români. Se estimează că aceste festivaluri strâng peste un milion de participanţi, dintre aceştia jumătate sunt turişti care vin să petreacă în localitatea gazdă“, a spus Călin Ile, preşedintele Asociaţiei Hotelierilor din România (FIHR).

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.07.2017

 
Cuvinte cheie:
turisti
, festivaluri
, muzica
, film
, evenimente
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide