Companii

Peste un proiect de locuinte „s-a tras Cortina”: Ce fac cumparatorii celor 114 apartamente

28.01.2010, 23:04 50

Firma Cefin Real Estate Alpha, dezvoltatorul ansambluluirezidential Cortina Residence din Bucuresti, detinut de grupulCefin si de fondul american de investitii Heitman, a intrat oficialin insolventa dupa o decizie a Tribunalului Municipiului Bucuresti,care a numit administrator judiciar firma BDO BusinessRestructuring.

Cefin Real Estate Alpha urma sa dezvolte un proiect format din270 de apartamente in zona parcului Herastrau, dar constructia afost oprita intr-un moment in care datoriile se ridicau deja la 24de milioane de euro. "Actionarul majoritar al proiectului, fondulde investitii Heitman, care detine 75% din proiect, a decis sa seretraga. Procesul de constructie se afla la stadiul in carestructura este finalizata in proportie de 65%. Un numar de 114apartamente au fost vandute", a declarat pentru ZF StefanoAlbarosa, CEO al grupului Cefin, care detine 25% din firma intratain insolventa.

Printre creditorii firmei se numara bancile Volksbank siInvestkredit, dar si firmele Romprest Service si constructorul elenEdrasis Psallidas, entitati care au cerut la randul lor intrarea ininsolventa a firmei. "Colaboram atat cu Volksbank, cat si cuInvestkredit sa gasim o solutie pentru finalizarea proiectului ininteresul oamenilor care au cumparat apartamente in acestansamblu", a mai spus Albarosa.

Preturile locuintelor porneau de la 2.500 de euro/mp, astfel calocuinta cea mai ieftina - o garsoniera de 76 mp - costa 169.000 deeuro plus TVA. Proiectul trebuia finalizat inca de anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO