Companii

Petre Daea, preocupat de schimbările climatice:„Să vă gândiţi la toate deopotrivă, dar să nu uitaţi temele viitorului şi anume a schimbărilor climatice”

Petre Daea, preocupat de schimbările climatice:„Să...

Autor: Roana Rotaru

09.11.2017, 10:23 220

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a sugerat fermierilor prezenţi la conferinţă Romanian Agriculture Leadership Forum (RALF) să abordeze tema schimbărilor climatice pentru a identifica ce măsuri sunt necesare pentru a atenua efectele lor.

 „Sunt convins ca veţi aborda teme importante astăzi. V-aş sugera, dacă nu va supăraţi să vă gândiţi la toate deopotrivă, dar să nu uitaţi temele viitorului şi anume a schimbărilor climatice, a înlocuirii generaţiilor de fermieri, mari sau mici, şi nu în ultimul rând păstrarea diversităţii în contextul general de a câştiga şi a prospera fermierii (...) Vă rog să îmi permiteţi să vă sugerez a transmite informaţiile necesare şi căile de acţiune privind schimbările climatice, modul în care trebuie să acţionam tehnic şi tehnologic şi modul în care trebuie să ne organizăm proiectând politici în acest domeniu”, a spus Petre Daea, ministrul Agriculturii în cadrul conferinţei RALF.

România a avut anul acesta condiţii climatice favorabile agriculturii în majoritatea regiunilor ţării, cu excepţia Banatului şi a Moldovei unde seceta şi lipsa precipitaţilor au uscat o parte de  producţia de porumb şi floarea-soarelui. În cazul în care temperaturile vor creşte sau tiparele precipitaţiilor se schimbă, fermierii ar putea înregistra pagube semnificative.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO