Companii

Petrecerea de revelion la un hotel de cinci stele costă între 350 lei şi 1.000 de lei. De unde vin diferenţele?

Petrecerea de revelion la un hotel de cinci stele costă între 350 lei şi 1.000 de lei. De unde vin diferenţele?

Autor: Mirabela Tiron

01.12.2010, 23:58 290
Cu mâncare mediteraneană, italienească şialte preparate din bucătăriile internaţionale, dar şi cu petreceritematice, unele hoteluri de lux din Capitală au reuşit deja săvândă aproape jumătate din locurile disponibile pentru petrecereade Anul Nou.

"Până în acest moment avem 350 de rezervări confirmate şi plătitepentru cele trei petreceri de revelion pe care le organizăm însălile Grand Ballroom, Constanţa şi restaurantul Champions, carecumulează 700 de locuri", a declarat Meda Vasiliu, directorul demarketing şi de vânzări al hotelului de cinci stele JWMarriott.

Hotelul are o capacitate de 402 camere şi a înregistrat anul trecuto cifră de afaceri de 26 milioane de euro, potrivit datelor de laRegistrul Comerţului.
Cel mai ieftin pachet de revelion la JW Marriott costă 400 delei de persoană (95 de euro) pentru petrecerea din restaurantulChampions, iar cel mai scump ajunge la 890 de lei (211 euro) pentrupetrecerile din Grand Ballroom şi sala Constanţa. Aceste pacheteinclud bufet şi bar nelimitat la băuturi, dar şi spectacolesusţinute de Horia Brenciu, Vicky Allen sau Publika Show.
Bal mascat la Crowne Plaza
Şila hotelul de cinci stele Crowne Plaza au fost rezervate până acumaproape jumătate din cele 180 de locuri disponibile în cele douărestaurante
La Veranda şi la Brasserie, preţul începând de la 600 de lei(142 euro) de persoană, potrivit datelor de pe site-ul hotelului,care va organiza un bal mascat în noaptea de Anul Nou. Printrepreparatele care se vor servi în noaptea de Anul Nou se numărăplatouri cu crabi, homari şi peşte afumat, dar şi carne de porc,piep de curcan sau ren.
În perioada 24 decembrie - 3 ianuarie, hotelul practică pentruserviciile de cazare un tarif de 224 de lei (53 de euro) pe noaptepe camera single sau dublă, de aproape două ori mai puţin decâtpreţul practicat, de exemplu, pentru o noapte de cazare lasfârşitul lunii noiembrie, potrivit informaţiilor de ladepartamentul de rezervări al hotelului.
Cu 200 de locuri în restaurante s-a pregătit şi hotelul decinci stele Athénée Palace Hilton, care va organiza petrecerea deAnul Nou în Cafe Athénée şi restaurantul italienesc Roberto's. Dacăpetrecerea din Cafe Athénée costă 350 de lei de persoană, cea dinRoberto's costă 750 de lei (178 euro). "Se poate opta pentru unpachet de cazare de 895 lei/persoană ce conţine petrecerea de AnulNou din restaurantul Roberto's, cazare în 31 decembrie, cu miculdejun pe data de 1 ianuarie", potrivit reprezentanţilor hoteluluiAthénée Palace Hilton, deţinut de omul de afaceri George Copos.Până în prezent au fost rezervate 15% din locurile puse ladispoziţie de Athénée Palace Hilton.
Hotelul Radisson Blu, cel mai mare hotel de cinci stele dupăcapacitatea de cazare, organizează două petreceri de Anul Nou, unaîn sala de evenimente Atlas Ballroom (500 de locuri), care costă980 de lei de persoană şi una în restaurantul Prime Steaks, pentrucare tariful de persoană este mai mic, 780 de lei. Dacă lahotelurile de cinci stele JW Marriott, Athénée Palace Hilton,Radisson Blu şi Crowne Plaza se organizează petreceri publice deAnul Nou, la Howard Johnson se organizează petreceri de reveliondoar la cerere.
"Suntem de părere că este mai bună o abordare personalizată,care să ia în considerare preferinţele punctuale ale unui anumitgrup atât în ceea ce priveşte meniul, cât şi entertainment-ul, prinurmare am decis să creăm petreceri private în locul celor publice.Pentru revelion avem deja rezervări de evenimente private, la felca în anii trecuţi", a declarat Sonia Năstase, directorul generalal hotelului de cinci stele.
Încercări de a mai atrage venituri
Petrecerile de Anul Nou reprezintă o sursă importantă devenituri pentru hotelierii din Capitală, în condiţiile în care anulacesta businessurile unităţilor de cazare s-au majorat cu o singurăcifră în cel mai fericit caz, după ce în 2009 vânzările hotelurilorde lux s-au redus cu până la 30% pe fondul unei cereri mai micipentru serviciile de cazare şi evenimente.

Potrivit estimărilor ZF, noaptea de revelion poate aduce înconturile hotelurilor de cinci stele până la 100.000 de euro dacăse ia în considerare numărul de pachete scoase la vânzare şi preţulpe pachet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO