Companii

Petrescu, City Grill: Primăria este dispusă să discute cu noi proiectul privind programul teraselor din Centrul Vechi

Petrescu, City Grill: Primăria este dispusă să discute cu noi proiectul privind programul teraselor din Centrul Vechi

Autor: Cristina Roşca

14.01.2013, 13:12 2443

Dragoş Petrescu, unul dintre cei mai importanţi jucători din Centrul Istoric şi unul dintre cei mai importanţi antreprenori în domeniul restaurantelor, spune că Primăria Capitalei este deschisă la dialog privind programul de deschidere al teraselor din Centrul Istoric.

"Un regulament echilibrat privind activitatea din Centrul Istoric este binevenit. Nu văd însă de ce s-ar impune un regulament atât de dur, care să limiteze programul teraselor până la miezul nopţii".

Petrescu spune că această decizie nu ar fi benefică nimănui, în special în contextul în care clienţii sunt cei care vor să stea cât mai mult la terase.

"Nu există o motivaţie solidă pentru care să se ia decizia limitării programului la terase până în orele anunţate. Este de înţeles în zonele bogat populate, unde pot fi deranjaţi vecinii".

Petrescu, care controlează lanţurile City Grill, Trattoria Buongiorno şi Hanu' Berarilor, mai spune că în toate marile capitale europene programul teraselor merge până mult după miezul nopţii.

"Astfel, nu putem spune că încercăm să copiem un model deja consacrat. Pentru moment proiectul este doar în dezbatere publică şi purtăm discuţii cu oficialii Primăriei pentru conturarea unui regulament echilibrat".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO