Companii

Petrică Uşurelu şi Alinso au vândut 33 ha texanilor de la Lufkin

Petrică Uşurelu şi Alinso au vândut 33 ha texanilor de la Lufkin

Lufkin este al doilea grup internaţional care decide să intre în cadrul Ploieşti West Park, după ce grupul anglo-olandez Unilever a închiriat în aprilie 2010 un spaţiu de depozitare de 30.000 mp

13.07.2010, 23:46 427

Parcul industrial Ploieşti West Park, dezvoltat de omul deafaceri Petrică Uşurelu, proprietarul Piritex, şi grupul belgianAlinso, a vândut recent o suprafaţă de 33 de hectare către companiatexană Lufkin Industries.
Lufkin, furnizor de echipamente şi servicii pentru industria depetrol, urmează să construiască o fabrică de 126 milioane dedolari. Fabrica se va întinde astfel pe 15% din suprafaţa totală de220 de hectare a Ploieşti West Park.
Reprezentaţii Allinso Business Park, sucursala locală a grupuluibelgian Alinso, nu au dorit să facă publică valoarea tranzacţiei,însă terenurile industriale din zonă se vând cu circa 20-22 deeuro/mp. În aceste condiţii, terenul a fost vândut cu circa 6,6-7,2mil. euro.
Lufkin este al doilea grup internaţional care decide să intre încadrul Ploieşti West Park, după ce grupul anglo-olandez Unilever aînchiriat în aprilie 2010 un spaţiu de depozitare de 30.000 mp. Onouă clădire logistică în suprafaţă de 20.000 mp va fi disponibilăla sfârşitul lunii septembrie a acestui an. O altă investiţie încadrul Ploieşti West Park o va constitui construcţia primei clădiridedicate companiilor mici şi mijlocii.
"Această investiţie majoră va constitui o nouă sursă de dinamizarea economiei judeţului Prahova şi a zonei industriale Ploieşti,plasând Ploieşti West Park în topul preferinţelor companiilor cuactivitatea în domeniul industrial", afirmă Ivan Lokere, directorulgeneral al Alinso Group.
Proiectul Ploieşti West Park a fost început în urmă cu un an, cândomul de afaceri Petrică Uşurelu a decis să investească îndezvoltarea unui parc industrial în Ploieşti. Uşurelu i-a contactatîn 2008 pe reprezentanţii companiei belgiene Alinso, parte dingrupul industrial belgian Domo Group, cu care Piritex colaboreazăîncă din 1995 pentru furnizarea de pardoseli calde. Ulterior adurat circa un an achiziţionarea terenului de 220 de hectare pecare va fi dezvoltat parcul industrial, care urmează să atragăinvestiţii de 750 mil. euro în următorii 6-7 ani.
Construcţia fabricii Lufkin de echipamente pentru industriapetrolieră, cât şi pentru transportul de energie electrică vaîncepe în august şi va asigura 300 de locuri de muncă. Lufkin aanunţat oficial la sfârşitul săptămânii trecute că va construi ofabrică pe piaţa locală, după ce Ziarul Financiar a publicat încăde la începutul lunii mai informaţii potrivit cărora Lufkin,companie cu afaceri de peste 500 mil. dolari, este interesată derealizarea unei unităţi de producţie la Ploieşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO