Companii

Petrişor Grindeanu, fost şef la Sika pentru două ţări africane, vine în România ca CEO al Sanex, producător de gresie şi faianţă sub brandul Cesarom

Petrişor Grindeanu

Petrişor Grindeanu

Autor: Alina-Elena Vasiliu

15.10.2019, 07:26 521

Producătorul de plăci cera­mice Sanex (brandul Cesarom) din Cluj-Napoca, deţinut de grupul aus­tri­ac Lasselsberger, l-a recrutat, pentru func­ţia de CEO, pe Petrişor Grin­deanu de la produ­că­torul elveţian de materiale de construcţii Sika.

Petrişor Grindeanu a preluat man­datul de CEO la Sanex din sep­tem­brie 2019, potrivit da­te­lor publicate pe pro­fi­lul său de pe reţeaua de so­cia­lizare de business LinkedIn.

„Am ales să fac această tranziţie către Lasselsberger România pentru că reprezintă o provocare implicarea într-un business de anver­gura Lasselsber­ger. Voi conti­nua consoli­darea busines­sului prin dez­voltare, dar şi investiţiile începute deja în modernizarea liniilor de fabricaţie“, spune Petrişor Grindeanu.

Anterior venirii la Sanex, Petrişor Grindeanu a condus activitatea Sika în două ţări africane - Etiopia şi Djibouti.

Producătorul de plăci ceramice Sanex din Cluj-Napoca, unde Petrişor Grindeanu a preluat funcţia de CEO, şi-a redus cifra de afaceri cu aproximativ 3% în 2018 faţă de anul anterior, rezultatul ajungând la 128,8 milioane de lei. Sanex a lucrat în 2018 cu un număr mediu de 429 de salariaţi. Compania exportă, conform celor mai recente date, în ţări precum Ungaria, Cehia, Bulgaria şi Republica Moldova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO