Companii

Petrişor Petrescu din Tulcea este cel mai mare latifundiar din agricultura bio

Petrişor Petrescu din Tulcea este cel mai mare...

Autor: Gabriel Razi

12.02.2013, 20:06 5019

Petrişor Petrescu (50 de ani) exploatează alături de un grup de alţi 30 de fermieri mici 12.000 de hectare de teren arabil, el fiind cel mai mare jucător din agricultura bio, un segment mai puţin abordat de fermierii de pe piaţa locală.

Agro Exim Grup, compania lui Petrişor Petrescu, a avut anul trecut un rulaj de aproximativ 9 milioane de euro, în creştere cu 20% faţă de 2011.

Pentru că segmentul de piaţă pentru produsele bio în România este foarte mic, Petrişor Petrescu spune că întreaga producţie a grupului de producători din Tulcea pleacă la export.

“Avem parteneri tradiţionali pe care i-am găsit la târguri şi expoziţii din străinătate. Avem parteneri în Elveţia, Franţa sau Germania”.

Cu toate că agricultura bio acoperă numai 5,4% din suprafeţele agricole disponibile în România, interesul fermierilor pentru acest segment este în creştere. În ultimii şase ani această piaţă a crescut de 3,5 ori iar acum în România culturile certificate bio acoperă aproximativ 400.000-500.000 de hectare.

Anul trecut agricultura a fost la nivel de economie un business de 15 miliarde de euro, în scădere cu 16% de la vârful înregistrat în 2011, an considerat ca fiind un record istoric pentru producţia agricolă locală.

Mai multe detalii pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO