Companii

Petrom începe forajul la o nouă sondă de explorare în Marea Neagră. „Avem o campanie de foraj offshore, pentru care investiţiile necesare sunt estimate la 70 de milioane de euro.“

Petrom începe forajul la o nouă sondă de explorare în...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

10.11.2017, 00:07 1756

OMV Petrom va începe forajul la o sondă de explorare în Marea Neagră, cu scopul de a găsi resurse de petrol şi gaze naturale. Sonda va fi forată în contextul unei cam­pa­nii de foraj offshore în ape de mică adâncime (de până la 2.000 m sub nivelul mării) în perimetrul Istria, care a de­marat în august şi va continua până în 2018. Istria se află la nord de perimetrul Neptun, unde OMV şi ExxonMobil vor începe producţia de gaze în 2019-2020.

„Vom începe zilele următoare forajul la sonda de explorare Marina Nord 1 din Marea Neagră. Avem o cam­panie de foraj offshore, pentru care investiţiile nece­sare sunt estimate la 70 mil. euro. Din proiect fac parte şi trei sonde pe zăcăminte deja existente, iar prima sondă a fost deja forată, pe zăcământul Lebăda“, spune Mariana Gheorghe, CEO, într-un interviu acordat ZF.

OMV Petrom deţine în proporţie de 100% perimetrul Istria din Marea Neagră. OMV Petrom, cea mai mare companie industrială din România şi cel mai valoros emitent de la bursă, cu o capitalizare de 16,6 mld. lei, a raportat un profit net de 1,85 mld. lei la nouă luni, în creştere cu 110%, în timp ce afacerile au urcat cu 18% la 14,6 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO