Petrom vrea să continue dezvoltarea Petrom City, o investiţie de 130 mil. euro, cu încă o clădire de birouri, dar barilul de 30 $ pune on hold proiectul

25 ian 2016 Autor: Roxana Petrescu

Petrom City, proiect amplasat în nordul Bucureştiului, este format din două clădiri de birouri ovale, denumite Infinity, o clădire cu formă clasică, Tower, un centru de date, o centrală electrică de 5 MW şi o parcare de 900 de locuri. Lucrările au demarat în primăvara anului 2008, iar în prezent proiectul găzduieşte peste 2.500 de angajaţi ai Petrom. În total, lucrarea a fost realizată pe o suprafaţă de 100.000 de metri pătraţi

Compania nu şi-a anunţat planurile pentru anul acesta, dar bugetul va fi calibrat pe noile condiţii de piaţă în care barilul de petrol a ajuns la minimul ultimului deceniu. 

Petrom, singurul producător local de petrol şi gaze, inten­ţionează să completeze pro­iec­tul Petrom City, din zona de nord a Bucureştiului, la Strău­leşti, acolo unde din 2010 au fost mutaţi mai bine de 2.500 de angajaţi ai companiei, dar barilul ieftin a pus pe lista de aşteptare şi această investiţie.

De anul trecut, Petrom a pornit la drum cu un buget de investiţii cu 30% mai mic faţă de nivelul de un miliard de euro pe care compania l-a menţinut con­stant din 2004, efectele devenind deja vizibile în producţia firmei în a doua parte a anului. Petrom îşi va anunţa re­zul­tatele de anul trecut pe 18 februarie.

Alături de proiectele de explorare şi pro­ducţie pe care compania a fost ne­voită să le pună on hold în lumina noilor condiţii de piaţă se numără şi un pro­iect care viza construirea unor noi spaţii de birouri la Petrom City, cartierul ge­neral al Petrom, deschis în 2010 în urma unei investiţii de 130 de milioane de euro.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.01.2016

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
petrom
, birouri
, dezvoltare
, proiect
, cladire
, continuare
, investitie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide