Companii

Pharmnet Plus Bucureşti face 50 milioane euro din distribuţia de medicamente cu 20 de angajaţi

Pharmnet Plus Bucureşti face 50 milioane euro din...

Autor: Georgiana Mihalache

29.03.2017, 00:07 3679

Distribuitorul de medicamente Pharmnet Plus din Bucu­reşti, controlat de Bogdan Pavel, a realizat afaceri de peste 50 de milioane de euro anul trecut, potrivit repre­zen­tan­ţilor companiei, cu 50% mai mult decât în anul precedent.

Pharmnet Plus este, potrivit unei analize a ZF pe baza datelor de la INS, al treilea cel mai mare exportator din indus­tria farmaceutică locală, după o repre­zentanţă a grupului Actavis şi după Me­diplus, compania de distri­buţie din grupul A&D Pharma.

Exporturile de medi­ca­mente s-au ridicat anul trecut la 725 de milioane de euro.

„Fenomenul reexportului este mult mai mic ca anvergură şi valoare decât tot scandalul care a avut scopul de a introduce nişte măsuri ilegale de limitare şi de îngreunare a exportului. Fenomenul este legal, se întâmplă de zece ani“, au explicat pentru ZF reprezentanţii compa­niei, care în 2015 avea un număr mediu de 19 angajaţi.

Potrivit datelor Ministerului de Finanţe, businessul Pharm­net a crescut de la 10 milioane de lei în 2010 la 148 de milioane de lei în 2015, iar creşterea s-a bazat pe mărirea numărului de clienţi şi furnizori, potrivit informaţiilor reprezentanţilor companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO