Companii

Philip Morris, 490 mil. euro la Otopeni în rezerve pentru ţigarete electronice

Philip Morris, 490 mil. euro la Otopeni în rezerve...

Autor: Roana Rotaru

26.07.2017, 00:07 1533

Producătorul de ţigarete Philip Morris, cu afaceri de 2,45 mld. lei în România în 2016, investeşte jumătate de miliard de euro în transformarea fabricii de ţigări din Otopeni într-o fabrică de rezerve de tutun pentru ţigara electronică IQOS, o alternativă la ţigaretele clasice, care în loc să ardă tutunul îl încălzeşte.

Interesul producă­to­rilor de ţigarete de a dezvolta astfel de noi produse pentru fu­mători este tot mai mare, în condiţiile în care fumatul a fost interzis în spaţiul public în România, iar populaţia este tot mai preocupată de propria sănătate.

Prin această investiţie de 490 mil. euro, Philip Morris va genera 300 de noi locuri de muncă, pe lângă cele 670 de locuri de muncă existente deja în fabrică, potrivit reprezentanţilor companiei.

„Fabrica deja există, vom schimba liniile de producţie trepatat până în 2020 şi mai construim încă o zonă de producţie. Ceea ce avem acum acolo o să schimbăm complet,  vom transforma fabrica, vom scoate maşinăriile vechi afară şi vom pune noi maşinării care produc un produs cu totul diferit şi vom extinde de asemenea construcţia, clădirile“, a declarat  Branislav Bibic, directorul general al Philip Morris România.

Cea mai mare partea a producţiei de rezerve de tutun fabricate în Otopeni va merge la export în statele membre UE, Japonia şi Coreea, potrivit directorului general al Philip Morris România, care nu a dorit să spună la ce producţii anuale se aşteaptă în urma investiţiei gigant.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO