Companii

Philip Morris modernizează fabrica de ţigări de la Otopeni cu un milion de euro

Philip Morris modernizează fabrica de ţigări de la Otopeni cu un milion de euro

Foto: Shutterstock

Autor: Adelina Mihai

24.01.2012, 11:18 1678

Philip Morris România, producătorul ţigaretelor Marlboro şi Parliament, investeşte un milion de euro în modernizarea fabricii din Otopeni, prin instalarea unei noi unităţi de răcire eficiente din punct de vedere energetic, potrivit unui comunicat de presă transmis de companie.

Investiţia are ca scop o scădere de 5% a consumului de energie al fabricii începând cu anul acesta măsura făcând parte dintr-un program mai amplu al companiei de reducere a impactului asupra mediului.

"Continuăm investiţiile în modernizarea fabricii şi creşterea eficienţei energetice. Peste 80% din producţia fabricii de la Otopeni din 2011 a destinată exportului", a spus executivul de origine rusă Sergey Slipchenko, directorul general al Philip Morris România şi Bulgaria.

Philip Morris România a avut în 2010 afaceri cumulate de aproape 514 milioane de euro, în scădere cu aproape 7,5% faţă de anul anterior, prin intermediul celor două firme Philip Morris România (fabrica din Otopeni) şi Philip Morris Trading (firma de distribuţie), potrivit datelor de la Registrul Comerţului. În cele două companii lucrează aproximativ 800 de angajaţi, din care aproape 500 lucrează în fabrica de la Otopeni.

Phillip Morris România şi Phillip Morris Trading au avut un profit brut de 15,3 milioane de euro în 2010, la jumătate faţă de anul anterior (când a raportat un profit brut de 27 de milioane de euro).

Începând cu anul 2009, compania mai facturează producţia din România prin intermediul unei alte firme, Philip Morris International Management, cu sediul în Elveţia, care furnizează materia primă pentru fabrica de la Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO