Companii

Piaţa dă semne de saturaţie. Dezvoltatorii de centre comerciale livrează anul acesta cu 65% mai puţine spaţii decât anul trecut

Piaţa dă semne de saturaţie. Dezvoltatorii de centre...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

27.07.2017, 00:04 235

Stocul total de centre comerciale care ar trebui livrate anul acesta în România este la mai mult de jumătate faţă de anul trecut. Astfel, în total, 72.900 de metri pătraţi se află în diverse stadii de construcţie în prezent, cu termen anunţat de finalizare în 2017, cu 65% mai puţin faţă de 212.780 de metri pătraţi în 2016, potrivit unei cercetări realizate de compania de consultanţă imobiliară Activ Property Services.

Scăderea este atât de mare în condiţiile în care anul trecut două proiecte de mari dimensiuni au dominat piaţa inaugurărilor în retail. Park Lake Plaza şi Veranda Mall, ambele în Bucureşti, au cumulat doar ele circa 100.000 de metri pătraţi de retail livraţi. Acestora li s-au alăturat şi alte proiecte în restul ţării.

„Ritmul de dezvoltare al pieţei centre­lor comerciale a încetinit în ultima perioadă ca urmare a întârzierilor în obţinerea au­torizaţiilor de construire, dar şi a numărului limitat de dezvoltatori activi şi a re­strângerii numărului de oportunităţi pentru con­struirea de proiecte dominante în marile oraşe“, spun reprezentanţii Activ Property Services, compania care a realizat studiul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO