Companii

Piaţa de fuziuni şi achiziţii, la maximul ultimilor şase ani. „Cele mai mari cinci deal-uri vin din domenii diferite, semn că economia e echilibrată. Investitorii pariază pe România şi în 2018”

Piaţa de fuziuni şi achiziţii, la maximul ultimilor...

Autor: Cristina Roşca

01.02.2018, 19:00 250

♦ În 2017 s-au semnat peste 150 de tranzacţii care au avut ca ţintă o companie locală sau cu activitate semnificativă în România, valoarea totală a acestora sărind de 3,2 mld. euro ♦ Cele mai mari zece mutări au ţinut în spate 65% din valoarea pieţei, semn că încă există o polarizare ♦ Valoarea medie a unei tranzacţii a sărit de 21 mil. euro, faţă de 14 mil. euro în 2016.

„Activitatea economică spec­­taculoasă şi creşterea PIB-ului pe mai multe pie­ţe din Europa Cen­trală şi de Est a făcut ca numărul de tranzacţii totale să posteze un avans de 6%. În 2017 au apărut o serie de staruri regionale. Piaţa de fuziuni şi achiziţii din România a crescut sănătos, cu 13% în volum şi 64% în valoare”, spun Helen Rodwell şi Radivoje Petrikic, parteneri CEE corporate practice în cadrul casei de avocatură CMS. Aceasta a lansat un raport regional pe piaţa de fuziuni şi achiziţii împreună cu Euromoney (EMIS).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO