Companii

„Piaţa imobiliară din România, cele mai mari randamente din regiune“

Joseph Houlihan

Joseph Houlihan

Autor: Andreea Neferu

04.06.2015, 00:07 1406

Joseph Houlihan, preşedintele comitetului director al European Property Federation, o organizaţie cu sediul la Bruxelles care reuneşte jucători din imobiliare cu un portofoliu total evaluat la 1.500 de miliarde de euro, afirmă că piaţa de real-estate din România este în creştere, suscitând din ce în ce mai mult interesul dezvoltatorilor şi al investitorilor datorită randamentelor oferite.

„Piaţa imobiliară din România oferă în prezent cele mai mari randamente investiţionale (din Europa Centrală şi de Est - n.red.), încă în marja de 8%, în timp ce proprietăţile de tip prime (clasa A - n.red.) din Varşovia şi Praga oferă randamente de 6,5% sau chiar mai mici. În condiţiile în care pieţele importante din Europa Centrală şi de Est au dat dovadă de stabilitate în ultimii ani, au atras în acelaşi timp şi numeroşi investitori şi dezvoltatori, astfel că această regiune se poate «supraîncălzi»“, afirmă Houlihan.

El vine cu exemplul Varşoviei, unde în prezent se află în construcţie nu mai puţin de 45 de clădiri de birouri. Stocul modern de spaţii de birouri din capitala Poloniei se ridică la 4,4 milioane de metri pătraţi, în timp ce în Bucureşti indicatorul este la jumătate, potrivit celor mai recente date ale companiei de consultanţă imobiliară DTZ.

Şi în Capitală se află în construcţie mai multe clădiri de birouri, urmând a fi livraţi circa 120.000 de metri pătraţi anul acesta şi 500.000 mp anul viitor, potrivit datelor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO