Companii

Piaţa locală de pastile de dormit şi calmante se apropie de 2 mil. €

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Corina Mirea

15.09.2015, 00:07 692

Românii au cheltuit anul trecut 1,8 milioane de euro pe pastile de dormit şi calmante, cu 8% mai mult ca în 2013, ceea ce plasează piaţa locală printre ţările din regiune cu cea mai bună rată de creştere pe acest segment, după Bulgaria şi Ungaria, potrivit datelor furnizate de Euromonitor.

Peste 50% din românii care aveau un job la finalul lui 2014 spun că stresul a devenit o obişnuinţă la locul de muncă, potrivit unor inormaţii ale filialei locale a Agenţiei Europene pentru Securitate şi Sănătate în Muncă (EU-OSHA).

 „Creşterea cererii din România la capitolul produse somnifere şi calmante este cauzată în principal de stilul de viaţă guvernat tot mai mult de stres şi de multe ore petrecute la birou în afara programului”, explică specialiştii Euromonitor.

Anul trecut, cele mai bine vândute produse pe segmentul pastilelor pentru dormit şi al calmantelor au fost brandurile Extraveral (Zentiva România) - medicament eliberat cu reţetă - şi Exigan (Gedeon Richter) - eliberat fără reţetă, potrivit Euromonitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO