Companii

Piaţa locală de servicii medicale, cea mai rapidă rată de creştere din regiune

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Ioana David

22.07.2014, 22:10 239

Piaţa locală de servicii medicale private a crescut cu 8% anul trecut, până la 550 mil. euro, arată datele companiei de cercetare de piaţă PMR. Aceasta a fost cea mai dinamică evoluţie din regiune în 2013, potrivit PMR, care analizează şase state, Ungaria, România, Bulgaria, Slovacia, Republica Cehă şi Polonia.

„În pofida faptului că situaţia macroeconomică din Europa de Est nu traversează una dintre cele mai benefice perioade, piaţa de servicii medicale private accelerează în România şi Bulgaria“, arată raportul PMR.

Evoluţia pozitivă a pieţei din ultimii ani a dus România în faţa Ungariei din punctul de vedere al valorii. Dacă în 2009 Ungaria genera 11% din valoarea pieţei de servicii medicale, în 2013 aceasta a contribuit cu doar 8%. În ceea ce priveşte România, ponderea a avansat de la 8% la 9% în intervalul 2009-2013.

„În Ungaria a avut loc o scădere de 0,8% a pieţei în 2013. Cu toate acestea, procentul a fost substanţial mai redus faţă de cel anterior, de 5,8% din 2012, datorită unei rate a inflaţiei foarte reduse şi creşterii salariului real“, mai arată datele firmei de cercetare. PMR notează că evoluţia din România a fost influenţată de condiţiile economice pozitive şi de unele extinderi ale clinicilor private.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO