Companii

Pic Group: criza nu se va resimti in vanzarile de sarbatori

18.11.2008, 14:56 28

"Criza financiara nu se resimte in vanzarile noastre. Am putea fi afectati mai degraba de intensificarea concurentei in comertul modern, lucru care pana acum nu s-a intamplat", afirma directorul Pic.

In schimb, el admite ca ritmul de expansiune al retelei de hipermarketuri ar putea fi incetinit de faptul ca dezvoltatorii si chiriasii galeriilor comerciale dezvoltate de Pic nu mai pot atrage finantari bancare.
Reteaua a deschis astazi al cincilea hipermarket al sau, in orasul Calarasi, cu o suprafata de vanzare de 10.000 de metri patrati. In aceeasi locatie aflata in proprietatea fratilor Penescu - actionarii Pic Group - va fi deschis anul viitor un magazin al retelei franceze de bricolaj Bricostore, cu o suprafata de 8.000 de metri patrati. Acesta este primul parc de retail dezvoltat de Ilie si Cornel Penescu si va implica investitii estimate de Facaleata la peste 60 mil. euro.
Retailul modern este foarte slab dezvoltat in orasul Calarasi, unde si-au facut pana acum intrarea doar retelele de magazine cu discount Penny Market si MiniMax.
Al doilea parc de retail al grupului, localizat in Ploiesti, este planificat pentru prima jumatate a anului viitor. Directorul Pic precizeaza ca, in prezent, acesta este inchiriat in proportie de 50%. Tot in 2009 ar putea fi inaugurate primele hipermarketuri Pic aflate in spatii inchiriate.
Grupul Pic a inregistrat anul trecut afaceri de 150 mil. euro, 60% din aceasta valoare reprezentand vanzarile in reteaua de hipermarketuri. Estimarile retailerului indica o dublare a afacerilor in comert in acest an fata de 2007, pe fondul expansiunii retelei.
Fratii Penescu detin si mai multe unitati de productie a alimentelor, Pic fiind unul dintre cei mai mari jucatori pe piata zaharului, pe care activeaza cu acelasi brand ca si in retailul modern.
Pe primul semestru al anului, vanzarile retelei de hipermarketuri Pic au crescut cu 50% fata de aceeasi perioada din 2007, pana la 80 mil. euro, potrivit datelor comunicate anterior de companie. Evolutia vine pe fondul extinderii retelei cu doua magazine la Braila si Oradea in ultimele luni ale anului trecut. La finele lui 2007, grupul Pic opera 4 unitati.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO