Companii

Piperea, administratorul judiciar: Oltchim reorganizat valorează cu 100 de milioane de euro mai mult decât în faliment

Piperea, administratorul judiciar: Oltchim reorganizat...

Autor: Adrian Cojocar

15.10.2013, 00:08 671
Vânzarea Oltchim a intrat în linie dreaptă după ce de curând a fost finalizat raportul de evaluare a activelor companiei, care va arăta câţi bani vor putea să recupereze creditorii din creanţele totale de 800 de milioane de euro pe care compania le datorează.
 
Administratorii judiciari ai com­bi­natului chimic Oltchim Râm­nicu Vâlcea (OLT), intrat în insolvenţă în urmă cu 10 luni, spun că raportul de evaluare a activelor societăţii a fost finalizat şi din acesta rezultă că un Oltchim reorganizat prin pre­luarea activelor de către un vehicul spe­cia­lizat (SPV) care să continue activitatea valorează cu 100 de milioane de euro mai mult decât dacă activele Oltchim ar fi vândute bucată cu bucată şi societatea ar intra în faliment.
 
 
„Vă pot spune că între valoarea de faliment şi cea de reorganizare există o diferenţă de peste 100 de milioane de euro. Oltchim SPV (firma care preia activele viabile ale Oltchim - n.red.) valorează cu peste 100 de milioane de euro mai mult decât un Oltchim în faliment. De aici concluzia evidentă că reorganizarea Oltchim este nu numai utilă, dar şi necesară. Ca să se vadă şi mai clar că Oltchim nu se îndreaptă către faliment – cel puţin, nu în intenţiile consorţiului de administratori judiciari format din Rominsolv şi BDO – este bine de amintit că suntem la 10 luni de la deschiderea insolvenţei, că Oltchim funcţionează încă, având chiar un mic profit operaţional în iulie, iar datoriile curente la stat sunt achitate la timp şi întocmai, ceea ce nu se întâmplă cu multe so­cietăţi aflate în insolvenţă“, spune Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al Oltchim.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO