Companii

PointPark Properties din Cehia vrea să dezvolte un proiect logistic la Craiova

Autor: Mediafax

22.05.2011, 23:32 331

Dezvoltatorul de proiecte logistice PointPark Properties dinCehia este interesat de realizarea unui proiect logistic înapropierea aeroportului din Craiova, în care ar putea investi circa60 de milioane de euro pentru amenajarea unor spaţii de depozitareşi birouri pe o suprafaţă de 11 hectare. "Firma PointParkProperties ne-a trimis o scrisoare de intenţie prin care se doreşterealizarea unui spaţiu logistic care să adăpostească retaileri şifurnizori de la Ford care nu doresc să înceapă o investiţiegreenfield", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, IonPrioteasa. El a spus că investiţia este estimată la 60 de milioanede euro.

"Vor fi şase clădiri şi circa 115.000 metri pătraţi de spaţii dedepozitare. Cele şase clădiri cu suprafeţe cuprinse între 15.000 şi30.000 metri pătraţi sunt împărţite astfel încât să corespundănevoilor utilizatorilor finali", a afirmat Prioteasa. PointParkProperties a anunţat anul trecut că va construi la Timişoara spaţiide depozitare şi birouri de 129.000 metri pătraţi, în parteneriatcu firma Invest4See, cu capital româno-german, şi că dezvoltă laCluj o altă facilitate în parteneriat cu fondul de investiţiiEuropa Capital. Compania este activă în 11 state din Europa şiadministrează peste 1,5 milioane metri pătraţi de spaţii logistice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO