Companii

Portretul omului din spatele deciziei GSK de a închide fabrica de la Braşov

Portretul omului din spatele deciziei GSK de a închide...

Autor: Ioana David

28.07.2014, 19:09 454

Andrew Witty, CEO-ul GlaxoSmithKline (GSK), unul dintre cei mai mari producători farma din lume, a fost în ultimii şase ani băiatul de aur al businessului britanic. Tânăr (are 50 de ani), dinamic şi cu un discurs coerent, executivul născut în Yorkshire devenise o prezenţă constantă în topul celor mai admiraţi CEO din Marea Britanie, scrie Financial Times. Iar titlul de cavaler pe care l-a primit în 2012 i-a confirmat acest statut.

Cu toate acestea, ultimul an s-a dovedit dificil pentru Witty, când o partea din luciul de pe armura sa a început să dispară, mai scrie FT, care notează că acum, când se apropie de aniversarea a 50 de ani, se află sub presiuni din toate părţile.

Întâi a fost scandalul de mită din China, care pune în pericol poziţia GSK pe o piaţă crucială din punctul de vedere al ritmului de creştere şi subminează imaginea lui de campion al reformelor etice în industria de medicamente. A venit apoi anunţul de săptămâna trecută de reducere a ţintelor din acest an, pe fondul unor vulnerabilităţi pe segmentul medicamentelor din aria respiratorie, un domeniul cheie pentru britanici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO