Companii

Portul Constanţa devine punct de îmbarcare pentru linia de croaziere MSC

Compania va începe să opereze din toamnă o croazieră din Constanţa

Compania va începe să opereze din toamnă o croazieră din Constanţa

Autor: Mirabela Tiron

20.03.2013, 00:07 3469

Portul Constanţa devine punct de îmbarcare pentru navele MSC Cruises, una dintre cele mai mari linii de croa­zieră europene, cu 1,4 milioane de pasa­geri anul trecut.

Compania va începe să opereze din toamnă o croazieră din Constanţa, pe un itinerar ce include şase destinaţii (în afară de punctul de plecare).

Până acum portul Constanţa, în care vor ajunge în acest an 59 de nave de croazieră cu aproape 40.000 de pasageri la bord, era doar un port de escală în itinerarul navelor de croa­zieră. Prac­tic, niciun român nu se putea îmbarca pe un vas de croazieră din Constanţa.

„Pe 27 septembrie primii călători îmbarcaţi direct din România se vor urca la bordul navei MSC Musica şi vor porni într-o croazieră de 11 nopţi pe itinerarul Constanţa-Gythion-Vene­ţia-Katakolon-Istanbul-Yalta-Odessa-Constanţa. Încă alte 3 curse MSC Musica vor mai pleca în această toam­nă din portul Constanţa“, a spus An­to­nio Niţu, directorul general al Aero­travel Lufthansa City Center, agenţia parteneră a MSC din 2009, care va vinde aceste pachete.  Şeful agenţiei estimează că pe această croazieră cu plecare din portul Constanţa vor merge 400 de români până la finalul acestui an. Preţul unei astfel de croaziere începe de la 749 de euro de persoană.

Anul trecut, compania a vândut 3.000 de croaziere în România cu îmbarcare din porturi din afara ţării pe navele MSC, iar anul acesta estimează o creştere cu 50%.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO