Companii

Povestea celei mai mari companii din judeţul Vaslui. „Am început cu câteva hectare şi am ajuns să lucrăm 5.000 de hectare de teren agricol“

Povestea celei mai mari companii din judeţul Vaslui....

Autor: Mădălina Dediu Panaete

21.11.2017, 20:45 2650

Plantagro-Com, cea mai mare companie din judeţul Vaslui, a finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri de 380 mil. lei, în creştere cu 43% faţă de anul precedent, ara­tă datele de la Minis­te­rul de Finanţe.

Plantagro-Com este una dintre puţinele com­pa­nii cu capital majoritar pri­vat românesc care ocu­pă primul loc în topul firmelor din fiecare judeţ du­pă cifra de afaceri ra­por­tată în 2016. Cum a în­ceput povestea Plantagro-Com, companie pusă pe picioare de doi antreprenori locali?

„Afacerea Plantagro-Com a fost începută în ur­mă cu mai bine de 15 ani şi a activat iniţial în do­me­niul achiziţionării de cereale. La vremea res­pec­tivă nu avea terenuri agricole. Încet, încet afa­ce­rea s-a dezvoltat. Am început de la câteva hec­ta­re, iar acum am ajuns la 5.000 de hectare de te­ren agricol pe care îl lucrăm. Suntem prezenţi în su­dul, estul şi nordul ţării, dar în câţiva ani cred că vom fi cunoscuţi şi în vestul ţării“, a povestit Laura Şerban, director economic al companiei în cadrul evenimentului Campioni în business, or­ga­nizat la Iaşi. Plantagro-Com este controlată de Constantin Nechifor şi Daniel Nicolae Şer­ban, conform datelor de la Registrul Comerţului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO