Antreprenori locali

Povestea fabricii de medicamente din Baia Mare care produce „omologul“ de două ori mai ieftin al Nurofen. „Producţia locală de medicamente nu este încurajată, cred că nici măcar nu se consideră că este o industrie.“

15 mai 2017 Autor: Mirabela Tiron

În urmă cu 20 de ani, farmacista Elena Pop punea bazele unei unităţi de fabricaţie medica­mente în Baia Mare, care avea să ajungă la o ca­pa­citate de producţie de un milion de comprimate pe zi şi la 150 de angajaţi. De pe porţile unităţii de producţie AC Helcor din Baia Mare ies astăzi 62 de medicamente eliberate pe bază de prescripţie pentru diferite afecţiuni, dar şi OTC-uri şi suplimente alimentare care concurează cu branduri ale producătorilor internaţionali.

„Am investit foarte mult în această unitate de producţie, în retehnologizare, aderarea la normele de producţie europene, creşterea capacităţii de pro­ducţie, plus că ne-am dedicat cariera pro­fe­sio­nală acestei unităţi. Este greu să rezistăm în piaţă. Pro­ducţia locală de medicamente nu este încu­ra­ja­tă, cred că nici măcar nu se consideră că este o in­dus­trie. Noi am putea să producem mai mult, dar din cauza suprataxării nu ne permitem“, spune Co­riolan Pop, de profesie medic chirurg, care a preluat conducerea companiei AC Helcor, după ce soţia lui, Elena Pop, s-a stins din viaţă.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.05.2017

 
Cuvinte cheie:
baia mare
, medicamente
, fabrica
, ieftin
, poveste
, productie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide