Companii

Povestea Turabo: de la 50 de cafenele la insolvenţă. Ce afaceri are acum "inventatorul" cafenelei din România

Povestea Turabo: de la 50 de cafenele la insolvenţă

Lanţul de cafenele Turabo avea în 2008, ultimul an de boom, afaceri de 15 milioane de euro

Autor: Cristina Rosca

06.08.2012, 00:07 9855

Tudor Dragomir Niculescu (32 de ani), proprietarul lanţului Turabo şi unul dintre primii oameni care au pus bazele pieţei de cafenele în România, a închis în mai puţin de trei ani toate cele circa 50 de cafenele şi centre de evenimente pe care le deţinea pe piaţa locală.

Mai mult, compania care în 2008, ultimul an de boom, avea afaceri de 15 milioane de euro şi era cel mai important jucător de pe piaţa cafenelelor, a ajuns acum în insolvenţă.

Românul s-a lansat în businessul de profil când avea doar puţin peste 20 de ani şi când piaţa de restaurante şi cafenele era abia la început, potenţialul de creştere fiind imens.

La aproape zece ani după, el spune că nu mai deţine afaceri în România, ba mai mult, nu vrea nici să înceapă altele pe piaţa locală, orientându-se spre pieţele externe. Când vine însă vorba să dea detalii, Niculescu afirmă că preferă să îşi ţină planurile şi noile afaceri la secret.

"Nu mai există Turabo, nu mai există aceste afaceri pe piaţa locală. Am alte afaceri, însă nu în România. Aici nu vreau să mai încep nimic", spune el, refuzând să ofere orice alte detalii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO