Companii

Praktiker a angajat Casa de Insolvenţă Transilvania să „taie“ chiriile magazinelor

Praktiker a angajat Casa de Insolvenţă Transilvania să...

Autor: Cristi Moga

24.10.2013, 22:35 3982

Praktiker România, divizia locală a grupului german Praktiker, a apelat la Casa de Insolvenţă Transil­vania în vederea restructurării costurilor cu chiriile în cele 27 de magazine pe care le deţine, proces ce va avea loc fără ca firma de bricolaj să apeleze la procedura insolvenţei.

Grupul german trece printr-o perioadă dificilă, astfel că în vara acestui an mai multe subsidiare au fost nevoite să solicite insolvenţa în vederea reorga­nizării.

Praktiker România plăteşte în prezent, potrivit estimărilor ZF, între 15 şi 20 mil. euro pe an pentru închirierea spaţiilor în care îşi desfăşoară activitatea cele 27 de magazine din România, majoritatea contractelor (18 din 27) fiind începute în perioada 2005 - 2008 când sectorul construcţiilor şi economia în general duduiau.

„Într-adevăr, Praktiker România a început cu ceva timp în urmă renegocierile cu partenerii din imobiliare. Cu alte cuvinte, dorim să optimizam cheltuielile privind chiriile plătite pentru magazinele Praktiker - demers firesc în contextul economic actual“, a declarat pentru ZF Michael Krahn, directorul general al Praktiker România.

El a subliniat că Praktiker România nu are deschisă nicio cerere de intrare în insolvenţă, astfel că magazinele îşi vor continua activitatea ca şi până acum. În schimb, Krahn nu a oferit detalii cu privire la evoluţia vânzărilor companiei în acest an.

Chiriile magazinelor Praktiker au devenit din ce în ce mai greu de suportat după ce vânzările companiei au scăzut de la peste 300 de milioane de euro în 2008 la 146 mil. euro în 2012, iar în primul trimestru din acest an tendinţa de scădere se menţinea, potrivit celui mai recent raport financiar făcut public de companie.

Citiţi continuarea articolului aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.10.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO