Praktiker numeşte un polonez la conducerea reţelei. Al treilea manager în trei ani

2 mar 2017 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Retailerul de bricolaj Praktiker România l-a numit pe polonezul Miroslaw Huczek la conducerea reţelei de magazine. Acesta este al treilea expat care conduce operaţiunile Praktiker România din 2014, anul în care omul de afaceri turc Omer Susli a preluat compania.

Miroslaw Huczek vine să o înlocuiască pe franţuzoaica Isabelle Pleska, ea a anunţat în noiembrie 2016 că se retrage din funcţia pe care o preluase în ianuarie acelaşi an. Pleska înlocuia un alt expat, pe Michael Krahn. Ea deţinuse anterior funcţia de director de strategie în cadrul companiei, contribuind la dezvoltarea brandului firmei. Repre­zentanţii companiei nu au precizat motivele plecării la acel moment, însă Omer Susli spune acum că este vorba despre „motive personale“. Din no­iembrie până acum, la con­ducerea companiei nu s-a aflat decât proprietarul Omer Susli.

„Căutăm până găsim pe cineva care să fie bun manager, pe cineva stabil. Încercăm până reuşim. Depinde ce performanţe va avea şi Miroslaw Huczek, vom vedea. Ca rezultate, anul trecut am avut o creştere de 4-5% a cifrei de afaceri, iar pierderile au fost în scădere“, spune Omer Susli.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.03.2017

 
Cuvinte cheie:
praktiker
, polonia
, conducere
, manager
, numire
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide