Companii

Praktiker trece de 3.000 de angajati pana la sfarsitul anului

09.11.2008, 15:06 117

Praktiker Romania, cea mai mare retea de bricolaj de pe piata locala, va depasi in acest an 3.000 de angajati, cu 500 mai mult fata de inceputul anului.

"Pana la sfarsitul anului ne propunem sa ajungem la aproximativ 3.000 de angajati. In ciuda crizei financiare, noi avem un plan stabilit si pentru urmatorii ani, pe care trebuie sa-l respectam", spune Liliana Urziceanu, directorul de resurse umane al companiei. La inceputul anului, retailerul de bricolaj avea 20 de magazine, in fiecare unitate lucrand aproximativ 100 de oameni. In 2008, Praktiker a deschis patru magazine, la Deva, Iasi, Pitesti si Buzau.
Pana la sfarsitul anului, Praktiker va mai deschide cel putin un magazin, spun reprezentantii companiei, ceea ce inseamna ca numarul angajatilor va ajunge la aproximativ 3.100.
Praktiker este cel mai mare angajator de pe piata retailului de bricolaj, in conditiile in care la sfarsitul anului trecut a avut un numar mediu de angajati de circa 2.100 de persoane, de aproape doua ori mai mult decat Bricostore, principalul competitor, cu afaceri de 200 de milioane de euro in 2007. Pana la sfarsitul anului, Praktiker va ajunge la cel putin 25 de magazine pe piata locala, iar tinta Bricostore este sa atinga 13 unitati.
In trimestrul trei, Praktiker a realizat o crestere de 20,6% a vanzarilor (nete) in Romania fata de perioada similara a lui 2007, pana la 88,5 de milioane de euro. In primele noua luni, compania a ajuns la vanzari de 217 milioane de euro, pastrand ritmul de crestere raportat la semestru - de circa 20%.
In afara de Bricostore, printre competitorii Praktiker pe piata locala a retailului de bricolaj se mai afla Hornbach sau Mr. Bricolage.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO