Companii

Preşedintele Turciei: Cunosc anumite greutăţi ale investitorilor turci în România

Preşedintele Turciei: Cunosc anumite greutăţi ale...

Autor: Andra Oprescu

01.04.2015, 18:52 330

România şi Turcia au ca obiectiv comun schimburi comerciale de 10 mld. lei între cele două ţări în următorii ani,  dar şi sprijinirea investitorilor, care întâmpină unele dificultăţi, a declarat Recep Tayyip Erdoğan, preşedintele Turciei, la Forumul Economic România – Turcia, găzduit de Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR).

“Eu cunosc anumite aspecte referitoare la greutăţile oamenilor de afaceri turci, a investitorilor din România, pe care le-am discutat cu premierul. Din 2002 până în prezent noi am asigurat în ţara noastră stabilitatea pe baza reformelor economice realizate”.

CCIR a semnat un Memorandum cu Consiliul pentru Relaţii Economice Externe din Turcia: “Memorandumul este axat pe schimbul de informaţii între cele două state, se pot afla detalii despre firme, pot fi oferite date de interes economic”, a spus preşedintele CCIR, Mihai Daraban.

În România sunt 14.018 societăţi cu capital turcesc, cu un capital de 742 milioane de dolari, investiţiile directe şi indirecte ale turcilor în România sunt de 5,5 miliarde de dolari, potrivit lui Daraban.

Preşedintele Turciei a mai spus că, în opinia lui, nu trebuie să crească numai anumite ţări, ci trebuie asigurată egalitatea în creşterea economică, iar ţările în curs de dezvoltate trebuie sprijinite.

“Volumul schimburilor comerciale este 6,3 mld. dolari, dar, asa cum am stabilit şi cu Victor Ponta, avem un obiectiv de 10 mld. Nu asa repede şi uşor, ci cu eforturi, dar sunt sigur că vom reuşi”, a adăugat acesta.

Alte declaraţii ale preşedintelui:

Există sentimente puternice între cele două ţări care decurg dinttr-un trecut istoric comun. Relaţiile noastre s-au dezvoltat intens după 1990 şi au atins în 2011 nivelul de parteneriat strategic.

Vrem sa ridicăm toate obstacolele care sunt în faţa  oamenilor de afaceri.

Marea Neagră reprezintă pentru noi o zonă economică importantă, iar colaborarea noatră este deosebit de importantă.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO