Companii

Presiune pe pieţele Capitalei. Piaţa Obor, sufocată de noii dezvoltatori de retail: Auchan atacă din vest, după mallul Veranda în est

 Presiune pe pieţele Capitalei. Piaţa Obor, sufocată...

Autor: Cristina Roşca

03.08.2017, 00:07 1241

Grupul fancez Auchan urmează să deschidă până la finalul acestui an primul său supermarket din România, în complexul Bucur Obor din Capitală.

„Supermarketul Auchan nu va fi deschis în locul restaurantului McDonanld’s (rămas vacant de mai multe luni - n.red.), ci va ocupa o suprafaţă totală de aproxi­mativ 3.500 mp în cadrul magazinului Bucur Obor“, spun oficialii grupului Auchan. Suprafaţa de vânzare a supermarketului Auchan va fi de aproximativ 2.300 mp.

Acest precursor al centrelor comerciale şi mallurilor moderne, Bucur Obor, deschis în 1975, găzduieşte maga­zine de electro-IT, drogherii şi farmacii, însă nu avea o ancoră de food.

Tot anul acesta, retailerul Auchan a intrat şi pe seg­men­tul de proximitate modernă cu patru magazine des­chise în interiorul benzinăriilor Petrom.

Cele două segmente - supermarketurile şi proxi­mita­tea modernă - sunt vedetele comerţului local, având o co­tă de piaţă de 18% anul trecut, respectiv vânzări de circa 3 mld. euro.

Pe piaţa supermarketurilor şi a magazinelor de proxi­mi­tate modernă Auchan se luptă cu Mega Image şi Profi, fiecare cu 550 - 600 de unităţi. Tot pe acest segment este şi Carrefour, cu circa 300 de magazine mici.

În 2016 vizavi de piaţa Obor s-a deschis mallul Veranda.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO