Companii

Preţul apartamentele cu două camere din Cluj a scăzut cu 6,5%

Preţul apartamentele cu două camere din Cluj a scăzut cu 6,5%

Autor: Laurentiu Cotu

05.07.2011, 00:03 1203

Preţul apartamentelor din Cluj, construite înainte de 1989, ascăzut în luna iunie cu până la 6,5% în comparaţie cu aceeaşi lunădin 2010, cea mai mare diferenţă de preţ înregistrându-se în cazulunităţilor cu două camere.

Preţul mediu cerut pentru apartamentele construite înainte de1989, scoase la vânzare în Cluj-Napoca, a ajuns la valoarea de 987euro mp util, în scădere cu 1,1% faţă de luna mai şi cu 2,7% faţăde începutul anului, potrivit indicelui imobiliar lansat deportalul imobiliare.ro.

În ceea ce priveşte preţul apartamentele noi, nu au fostînregistrate oscilaţii majore în luna iunie. Astfel, preţul mediupentru apartamentele scoase la vânzare are aproape aceeaşi valoareca şi în luna mai (989 euro mp util în iunie, faţă de 990 euro mputil în mai).

Scăderea de preţ a fost resimţită doar pe segmentulapartamentelor construite înainte de 1989, segment care ainfluenţat evoluţia indicelui general la nivelul oraşului.

Apartamentele noi s-au scumpit însă cu 7,9% în primul semestru,până la 993 euro mp. Indicele imobiliare.ro reprezintă preţulexprimat în euro pe metru pătrat de suprafaţă utilă aapartamentelor de vânzare situate în blocuri de apartamente, cudestinaţie rezidenţială, pe baza anunţurilor publicate pe site decătre agenţiile imobiliare şi proprietari.

Indicele imobiliare.ro este disponibil pentru oraşele Bucureşti,Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Timişoara, Iaşi şi Ploieşti.Portalul Afacerilor Imobiliare este proprietatea companieiRealMedia Network din Timişoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO