Primii zece exportatori români au livrat în străinătate mărfuri de circa 1 mld. euro

24 apr 2017 Autor: Dana Ciriperu

Producătorul de mobilă Aramis Invest din Baia Mare, controlat de Vladimir Iacob şi Marius Şelescu, a fost anul trecut cel mai mare exportator cu capital privat românesc, potrivit unei analize a ZF pe baza datelor de la INS şi de la Registrul Comerţului.

Este pentru al treilea an consecutiv când fabrica de mobilă în care lucrează aproape 4.000 de oameni şi care are afaceri estimate în 2016 la 170 de milioane de euro, se află pe primul loc în­tre exportatorii români.

Exporturile firmelor con­tro­­late de antreprenori sunt es­timate de ZF între 8 şi 12 mi­liarde de euro anual, în timp ce pri­mele zece afaceri an­tre­pre­noriale prezente în cla­sament exportă bunuri în va­loare de circa 1 miliard de euro anual.

La nivelul întregii econo­mii, cel mai mare exportator din 2016 este Automobile Dacia, potrivit datelor de la INS.

Analiza ZF care pleacă de la Top 500 cei mai mari ex­por­tatori din economie (2016) arată că doar 40 de firme an­treprenoriale reuşesc să intre în acest clasament.

 

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.04.2017

 
Cuvinte cheie:
exportatori
, livrare
, romani
, strainatate
, marfuri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide